PRESS RELEASE: Zikini - Käsityönä valmistetut maskit Suomesta

PRESS RELEASE: Zikini - Käsityönä valmistetut maskit Suomesta

Helsinki, Suomi – 10.09.2020 Lehdistötiedote

“Liiku turvallisesti, fiksusti ja tyylillä.” Zikini on suomalainen yritys, joka on kehittänyt malliston tyylikkäitä maskeja tuomaan mukavuutta uuteen arkeen. Zikini maskit tehdään käsityönä Suomessa ja uusimmat mallit esitellään Miss Suomi 2020 finaalissa.

Kuvaus toiminnasta

Zikini tarjoaa laadukkaita maskeja ja rantavaatteita Instagram sukupolvelle. Ajatus Zikinistä syntyi Etelä-Euroopan reissuillani , joihin valmistauduin ostamalla paljon erilaisia bikineitä ja asuja. Koronapandemian muutettua ihmisten arkea päätin tuottaa malliston tyylikkäitä ja turvallisia kangasmaskeja tarjotakseni mukavan tavan suojata itsensä julkisilla paikoilla.

Zikinillä haluan tuoda luksusta ja tyyliä 2020-luvulle, joka on alkanut koronapandemian sanelemilla säännöillä. Haluan tarjota vaihtoehdon ihmisille elää tyylillä ja säilyttää mukavuus myös tässä maailman tilanteessa. Taiteellisen arvon näkee tuotteissa, jotka valmistetaan käsityönä - jokaisen tuotteen takana on tarkka kaavoitustyö, istuvat leikkaukset ja upeat yksityiskohdat. Haluan luoda arvoa ja vähentää kertakäyttökulutusta. Olen tehnyt kevyen kuluttajatutkimuksen Zikinin ensimmäisen malliston prototyypeillä ja ihmiset ovat olleet todella innoissaan Zikini tuotteista.

Zikini valittiin syyskuussa 2019 suomalaisen teknologiayhtiön Choicelyn erikoisohjelmaan ja pääsin toteuttamaan huippulaadukkaan Zikini -myyntiapplikaation heidän kanssaan.

Zikini Mask

Zikini on mukauttanut tarjontaa koronaviruksen aiheuttamaan uuteen kysyntään luomalla malliston hygieniamaskeja. Zikini maskit ovat muunneltavia ja sisäänrakennettujen saumojen ansiosta ne eivät paina ihoa. Maskeja pystyy pesemään ja uusiokäyttämään.

“Matkusta turvallisesti, fiksusti ja tyylillä.” Koronavirus pandemian alkaessa en löytänyt maskeja, jotka olisivat mukavia päällä ja tyylikkäitä. Näin syntyi ajatus Zikini maskista. Seitsemän tuntia tämän ajatuksen jälkeen minulla oli jo ensimmäinen prototyyppi käsissäni. Olen kehittänyt Zikini maskeja maaliskuusta lähtien ja heinäkuun lopussa minulla oli ilo julkistaa www.myzikini.com verkkokauppa ja Zikini Aplikaatio. Nyt kaikilla on mahdollisuus saada käsityönä tehtyjä design-maskeja.

Zikini App

Zikini Aplikaatio on luotu yhteistyössä suomalaisen Choicely Oyn ( www.choicely.com ) kanssa, joka tarjoaa maailman edistyksellisimmät työkalut aplikaatioiden kehittämiseen ilman koodaamista. Olen auttanut kehittämään kansainvälisiä aplikaatioita sekä mm. KuPS aplikaatiota.

Yhteistyö Miss Suomi organisaation kanssa

Zikinilä on ilo julkistaa yhteistyö Miss Suomi organisaation kanssa. Ensimmäiset yhteistyö -kuvaukset pidettiin viikolla 35, jolloin Miss Suomi 2020 -finalistit saivat kukin ylleen Zikini maskit. Maskeja kuvattiin Helsingin keskustassa, paikoissa joissa maskeille on todella tarvetta. “On suuri kunnia, että nuoret naiset näyttävät esimerkkiä kuinka käyttää maskeja ylpeydellä ja muita kunnioittaen.”

Zikini maskit nähdään myös Miss Suomi 2020-finaalissa 19.09.2020, jossa nähdään historiallinen Zikini maski-kierros.

Kuka

Vaatesuunnittelija Emiisa Knuutinen, on syntynyt Kiuruvedellä ja valmistunut Muotoilijaksi Kuopion Muotoiluakatemiasta vuonna 2015. Knuutinen on ollut työharjoittelussa Tanssii Tähtien Kanssa- ja Salatut Elämät -sarjojen puvustamoissa. Knuutinen on erikoistunut juhla- ja hääpukeutumiseen, ja esitellyt oman ensimmäisen juhlamalliston vuonna 2013. Helsinkiin muuttaessaan hän työskenteli hää- ja juhlapukuliike Niinattaressa, jossa hän pääsi puvustamaan monia televisiosarjoja mm. Bachelor Suomi, Tähdet Tähdet. Knuutinen on myös järjestänyt fashion design -kurssin Lasten- ja nuorten arkkitehtuurikoulu Arkille vuonna 2018. Seuraavana keväänä hän lensi Bangkokiin opettamaan Thaimaan ja Vietnamin Arkin opettajia ja lapsia. Tällä hetkellä Aasiassa pidetään onnistuneesti Emiisan opettamia tunteja paikallisille lapsille.

Mikä innosti sinua tekemään maskeja?

Olin kehittämässä Zikinin rantavaatemallistoa alkuvuodesta kun Koronapandemia alkoi. Halusin itselleni mukavia ja laadukkaita maskeja, ja huomasin nopeasti että korkeatasoisia maskeja oli vaikea löytää eikä niitä ollut laajasti saatavilla. Päätin luoda malliston korkeatasoisia Zikini-maskeja, jotka näyttävät tyylikkäältä ja joita on mukava käyttää.

Kenelle ne on suunnattu?

Zikini-maskit on suunnattu kaikille, jotka haluavat suojautua Koronavirukselta julkisilla paikoilla ja tapahtumissa, joissa on paljon ihmisiä tiiviissä tiloissa. Zikini-maskit mahdollistavat laadukkaan pukeutumisen jatkamisen maskilla, joka ei vaikuta "päälleliimatulta" vaan toimii tyylikkäänä osana asukokonaisuutta ja tuo lisäsuojaa Koronavirustartuntaa vastaan.

Miten teet maskeja?

Valmistamme Zikini maskit käsityönä Suomessa. Jokainen maski valmistetaan yksilöllisesti ja niitä voi käyttää pestynä useita kertoja. Haluamme tuoda vaihtoehtoja kertakäyttökulttuurin rinnalle.

---

Verkkokauppa:

https://www.myzikini.com/

Google Play:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.choicely.zikini&gl=FI&fbclid=IwAR0OqQg

Q5fqqK_dGxgW-XwYKJxpsmLigEaEvJ0DdzN_80eLbzuNB8qGoers

App Store:

https://apps.apple.com/us/app/id1524788442?fbclid=IwAR2ERzQJ6HgNMiyD1AyWPayFVl4

WH06MrsEwMtr3P9v9xuz7ucbaDbsC4zA

Emiisa Knuutinen

Yritys: Zikini Oy

Sijainti: Helsinki, Finland

Puh: +358 44 270 4285